Yoga doel in 2017?


Yoga doel in 2017? Heb jij een yoga doel in 2017? Is er een houding die jij wilt leren of wil je misschien wel beginnen met yoga? Het is goed om jezelf een yoga doel te stellen want jezelf uitdagen is altijd goed.

Yoga doel in 2017?

En omdat yoga zo veel voordelen heeft, waarom niet? Het is goed om jezelf een doel te stellen.

  • Als je jezelf een doel stelt en dit ook nog eens aan iemand vertelt, je jezelf niet wilt teleurstellen, laat staan die ander.
  • Als je je doel opschrijft, daag je jezelf uit. Je verlegt je grenzen. En je stelt je open voor groei, lichamelijk en geestelijk.
  • Als je aan het eindresultaat denkt, hoe voel jij je dan? Als jij aan het einde van dit jaar bijvoorbeeld de hoofdstand kan doen, zou je dan niet apetrots op jezelf zijn? Ja toch!

Mijn yoga doel, de Natarajasana, de Danser.

Dit is mijn yoga doel. De danser. Een hele mooie houding, vind ik zelf. Afgeleid van Shiva, een hindoegod en koning van de dansers.

yoga doel

Deze houding ga ik dit jaar leren. Dat heb ik mijzelf voorgenomen. Dus veel oefenen, oa veel heupopeners. Ook veel achteroverbuigingen om mijn ruggengraat soepel te houden.

Omdat je op 1 been balanceert, is deze houding goed voor je balans. Ook word je gedwongen om je open te stellen omdat doordat je armen zo ver naar achteren gaan, je borst opent. Hierdoor leer je om je kwetsbaar op te stellen. Ook de angst om te vallen overwin je met deze houding.

Ik heb het mijzelf voorgenomen, dus gaat het lukken. Ik hou jullie op de hoogte. Ik zal aan het eind van het jaar een video opnemen waarin ik deze houding laat zien! Afgesproken, ok!

Yoga planning

Ik heb mij voorgenomen deze houding te leren. In gedachte ken ik hem al. En door dit einddoel voor ogen te houden, weet ik dat het mij gaat lukken.

Zo train je niet alleen je lichaam,, maar ook je geest. Door positief te denken, en de houding in gedachte te visualiseren.

Elke dag maak ik een vaste yoga planning. Op een vast tijdstip maak ik tijd vrij om een half uur tot een uur te oefenen. Omdat ik het fijn vind en mij daarna super goed, fit en ontspannen voel. En ik houd mijn einddoel voor ogen.

Wat is jouw yoga doel? Laat het mij weten, als je wilt. Ik ben benieuwd!

Succes en groetjes

Eveline

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *