Voordelen massage

Weet jij niet goed waar massage goed voor is? Misschien heb je weleens gehoord dat het ontspannend is voor je lichaam. Maar er zijn nog veel meer positieve affecten van een massage. Alle voordelen massage op een rijtje.

(Spier)pijnvermindering, nr 1 vd belangrijkste voordelen massage

Na het sporten kan je spierpijn hebben. Door het masseren van de spieren wordt het melkzuur dat de spierpijn veroorzaakt afgevoerd. Het melkzuur hoopt zich op en worden dan spierophopingen. Deze kunne trouwens ook ontstaan door tocht, kouvatten of lang in dezelfde houding zitten. Door de afvoer van dit melkzuur verdwijnt de spierpijn in je spieren.

Betere doorbloeding, nr 2 vd voordelen massage

Door het nemen van een regelmatige massage worden je spieren beter doorbloed. Je algehele bloedcirculatie verbetert eigenlijk, waardoor je je beter zal voelen en je zal merken dat je soepeler in je lijf zit.

Ontspanning, nr 3 vd voordelen massage

Een uur of anderhalf uur op een massagetafel liggen en een heerlijke massage krijgen. Het idee alleen is ontspannend. Misschien niet voor iedereen maar toch werkt een massage ontspannend voor lichaam en geest.

Verhoging van je concentratie, no 4 vd voordelen massage

Doordat je zo ontspannen wordt van een massage en je hoofd vaak even helemaal leeg is, kan er daarna weer extra hard tegenaan en dat uit zich ook in een betere concentratie.

Anti stress, no 5 vd voordelen massage

Nervositeit en stress zijn grote veroorzakers van spierspanning. Misschien ook wel bij jou zonder dat je je er eigenlijk bewust van bent. Werk en soms ook prive kunnen soms situaties voortbrengen die stress en nervositeit veroorzaken en dan is een regelmatige massage denk ik wel een goede uitkomst om wat meer te ontspannen en stress los te laten.

Verbeterde coordinatie/balans

Vooral voor sporters maar natuurlijk ook voor de andere die regelmatig een massage krijgen. Een van de belangrijkste voordelen massage is een verbeterde balans en coordinatie wat eigenlijk voor iedereen natuurlijk goed is maar voor sporters wordt de kans op blessures hiermee ook een stuk kleiner.

Prestatieverbetering

Eigenlijk een combinatie van ontspanning, betere coordinatie en soepele spieren. Hiermee wordt het prestatievermogen van sporters positief beinvloed.

Vermindert stijfheid

Door een regelmatige massage te nemen verbetert de doorbloeding van je spieren. Dat heb je net kunnen lezen. En daarmee vermindert natuurlijk de stijfheid van je spieren.

Voordelen massage
Een van de voordelen massage: Het vermindert stijfheid in je spieren.

Je gaat lekkerder in je vel zitten

Over het algemeen ga je dus gewoon letterlijk beter in je vel zitten:)

Rustig in je hoofd

En daarbij komt ook nog eens dat het positief werkt op je koppie. Door al deze lichamelijk positieve uitwerkingen van een massage wordt je hoofd rustig en daarmee is het een massage dus goed voor lichaam en geest!